Badkamerindeling: ga voor efficiëntie

Het inrichten van een badkamer kost vaak handenvol geld, dus dan doet u het beter meteen goed. Het vinden van een efficiënte badkamerindeling is echter alles behalve een sinecure. U moet immers met heel wat verschillende zaken rekening houden. Zo zijn er niet enkel het design of de sfeer om aan te denken: ook het organiseren van waterleidingen, afvoerbuizen en elektriciteitsnetwerken is vaak een harde noot om te kraken. Meer zelfs: er bestaan specifieke regels omtrent elektriciteit en verlichting in badkamers.

Een eerste element waar u zeker moet aan denken, is zonlicht. Wilt u een avondbad kunnen nemen met een binnenvallende avondzon? Positioneer uw bad dan ook zo. Als u zorgt voor voldoende binnenvallend zonlicht, dan kan u alvast heel wat elektriciteit besparen. Maar laat het zonlicht natuurlijk niet binnenvallen op spiegels, want dan ziet u geen steek… U merkt het: het vinden van een perfecte badkamerindeling is niet evident.

Een ander element dat vaak voor problemen zorgt, is het toilet. Vaak zorgt een toilet in de badkamer voor een erg drukke indeling. Vraag u dus af of een toilet in de badkamer wel nodig is. Misschien is er een andere ruimte meer geschikt? Als u geen risico’s wilt lopen met uw badkamer, kunt u natuurlijk nog aankloppen bij een binnenhuisarchitect of specialisten in sanitair.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties