De juiste binnendeur kiezen.

binnendeurEen binnendeur is een weloverwogen beslissing en geen impulsieve aankoop. De binnendeur bepaalt namelijk mee de look en feel van een interieur. Waar een binnendeur vroeger vooral functioneel was en enkel diende om ruimten van elkaar te scheiden, kan ze nu bijdragen aan de inkleding van ons huis.

Bij het kiezen van de juiste binnendeur spelen meerdere zaken een rol. Er is de keuze in materiaal en uitzicht van de deur. Zo kan men kiezen voor een glazen deur met of zonder getinte ruiten, een houten deur die strak en modern is, een houten deur met een antiek motief, een geschilderde deur of zelfs een behangen deur. Alles is mogelijk en niets is te gek.

Ook de manier waarop de deur opengaat biedt heel wat opties. Men kan kiezen voor de gewone deur die opendraait, maar ook een schuifdeur of klapdeur behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast dient bepaalt te worden of men in het hele huis voor hetzelfde type binnendeuren gaat kiezen of de keuze bepaalt per ruimte. Een glazen deur voor het salon, maar stevig hout voor de slaapkamers… de combinaties zijn eindeloos.

Helemaal in de mode is het kiezen voor een unieke en persoonlijke deur. Dit kan heel budgetvriendelijk door het gebruik van muurstickers, maar ook het verwerken van een heus design in bijvoorbeeld hout of glas is zeker geen uitzondering meer.