Interieurstijlen: zoveel interieur, zoveel stijlen

Wanneer men overgaat tot het inrichten van een woning, kan men soms overweldigd worden door de vele mogelijkheden aan interieurstijlen. Als u op zoek gaat naar een origineel of creatief totaalconcept, is het soms moeilijk om het bos door de bomen te blijven zien.

Moderne interieur stijlDe eerste keuze waar men voor komt te staan is de keuze tussen modern en klassiek. Moderne stijlen van interieur zijn meestal gebaseerd een minimalistische inrichting en egale kleuren. De zogenaamde “serene stijl” is hieraan sterk verwant. Het basisconcept is altijd “less is more”: voor de inrichting wordt zo weinig mogelijk ruimte gebruikt, om een erg open geheel te creëren. In een klassieke inrichting wordt vooral gezocht naar het harmonieus samengaan van warme kleuren en klassieke meubelen.

Landelijke interieur stijlEr zijn echter nog andere interieurstijlen. Zo is er bijvoorbeeld de landelijke stijl die gebaseerd is op robuuste, stevige meubelen die sterk aanwezig zijn in het interieur. Een andere populaire stijl is de sfeervolle stijl. Hier wordt dan vooral gezocht naar bijzondere accessoires en motieven die het geheel kunnen opluisteren tot een sfeervolle ruimte.

Als u gekozen heeft voor een bepaalde stijl, staat u nog voor een andere moeilijke keuze: de kleuren. De gebruikte kleuren kunnen immers een immense impact hebben op de sfeer die wordt opgeroepen. Hiervoor kunt u zich gelukkig laten adviseren door een kleuradviseur.