Kleuradvies nodig?

KleuradviesHet belang van kleur in een interieur kan moeilijk overschat worden. Of u nu muren wil schilderen, nieuwe gordijnen wil kopen of aan een nieuwe sofa toe bent, vroeg of laat stelt u zich vragen als “past deze kleur wel wel in mijn interieur?” of “gaat dit wel samen met de andere kleuren die ik al gebruik?” Het ontdekken van passende, harmonieuze kleuren is geen sinecure. Gelukkig bestaan er professionals die deze last van uw schouders kunnen nemen. Heel wat interieurzaken, architectenbureaus of verfwinkels bieden immers deskundig kleuradvies aan.

Maar het gaat verder dan dat: er bestaan immers ook gespecialiseerde dienstverleners die zich uitsluitend toespitsen op kleuradvies. Deze professionele adviseurs komen langs in uw woonruimte en stellen een kleurenpalet samen op basis van een aantal criteria: lichtinval, meubilair, de omvang en het doel van de ruimte, de sfeer die de klant wenst op te roepen,… Het speelt allemaal mee in het uiteindelijke kleuradvies. De kleuradviseurs beschikken ook over stalen, zodat u meteen het effect van bepaalde combinaties met eigen ogen kunt zien. Vaak staat men in eerste instantie versteld van de combinaties die een kleurenconsulent voorstelt, maar even vaak is het eindresultaat indrukwekkend. Twijfelt u zelf nog welke kleuren passen bij uw woning, uw karakter en de sfeer die u wil oproepen? Overweeg dan zeker het inschakelen van een kleuradviseur. Van evenwichtige kleurencombinaties geniet u nog jaren.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties