Kleurencombinaties

KleurencombinatiesVerschillende kleurencombinaties geven een verschillend karakter aan uw interieur. Het is van belang om op voorhand goed na te denken welke kleuren u wil combineren in uw interieur en welk effect u wil bekomen. Kies zeker als eerste uw hoofdkleur, op basis van uw gekozen hoofdkleur kan u dan kleuren gaan combineren.

Contrast
Kies een kleur die tegenover uw hoofdkleur staat op het kleurenwiel. U heeft dan 2 sterk contrasterende kleuren en dat geeft een opvallend effect.

Toon op toon
Om een rustige omgeving te creƫren kan u het best werken met een toon op toon kleurencombinatie. Toon op toon kleuren hebben als basis hetzelfde kleur, maar zijn lichter of donkerder van kleur. Een andere tint van dezelfde kleur dus. Op het kleurenwiel zijn dit de kleuren die van buiten naar binnen op 1 lijn liggen.

Harmonie
Voor een levende maar niet overweldigende look kan je kleuren gebruiken die naast elkaar liggen op het kleurenwiel.

Daarnaast is het ook natuurlijk zeer belangrijk om rekening te houden met de warmte die kleuren uitstralen, de kleuren van geel to rood geven eerder een warme invloed en zijn ideaal voor kamers die in het noorden gelegen zijn, of voor grote kamers.

De kleuren geel tot groen zijn eerder koude kleuren, ze zijn aanbevolen in warme kamers en stralen rust en kalmte uit.