Verf kleuren: kies niet te snel

VerfkleurenAls u van plan bent uw woning te schilderen, dan staat u best een tijdje stil bij de kleurenkeuze. De kleur die u kiest heeft namelijk een enorme invloed op de uistraling van een ruimte en de sfeer die er gecreëerd wordt. Met een goede keuze kan u niet alleen uw persoonlijkheid uitdrukken, maar er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat een ruimte er groter of kleiner uitziet.

Bepaalde kleuren gaan harmonieus met elkaar samen, en andere niet. Daar kan u niet omheen. Daarom bestaan er heuse kleurenadviseurs: zij weten als geen ander welke kleuren met elkaar gecombineerd kunnen worden. Al wat u hoeft te doen is zeggen welke sfeer of uistraling uw nastreeft, en de kleurenadviseur doet de rest.

Bij het kiezen van kleuren gaat u best niet over één nacht ijs. Er bestaan namelijk enorm veel kleuren, die elk hun eigen RAL-code hebben. Het RAL-coderingssysteem werd in Duitsland ontwikkelt en is een methode om alle kleuren voor verf en coatings de definiëren. Vaak is het mogelijk om een RAL kleurenwaaier te krijgen bij de keuze voor een bepaalde soort verf. Dan krijgt u meteen alle kleuren te zien en kan u een gerichte keuze maken.