De pracht en praal van antieke kroonluchters

antieke kroonluchtersSteeds meer mensen grijpen terug naar antieke meubels en materialen. Antieke stoelen, tafels, kasten,… ze zijn gegeerd omdat ze een gezellige, rustieke sfeer creëren en tegelijk ook klasse en luxe uitstralen. Eén van de meest gezochte objecten bij liefhebbers van antiek zijn antieke kroonluchters. Deze statige luchters dompelen elke ruimte onder in een atmosfeer van rijkdom en weelde. Zeer vaak zijn het imposante kristallen luchters, die het licht verspreiden vanuit verschillende lichtpunten.

Koop antieke kroonluchters echter niet zomaar. Vooral de modellen die veel kristal bevatten, kunnen erg zwaar zijn. Deze exemplaren worden met een ketting bevestigd aan een plafond dat stevig genoeg moet zijn. Niet alle antieke kroonluchters zijn echter pracht en praal. De zogenaamde Hollandse en Vlaamse kroonluchters zijn vaak een pak soberder en bevatten minder of geen kristal. Deze kroonluchters bevatten soms glas als vervangmiddel.

Om een antieke kroonluchter op de kop te tikken gaat u best langs bij een antiekhandelaar. Hij of zij zal u ook de nodige achtergrondinformatie kunnen geven. Het gaat tenslotte om luchters met een geschiedenis. Het is ook aangeraden om een erkende antiquair te raadplegen, omdat u dan zeker bent van de authenticiteit van de luchters. Er circuleren immers nogal vaak vervalsingen en kopieën van.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties