Klokken

We weten allemaal wat een klok is. Er zijn heel wat soorten klokken, ze komen in verschillende vormen en maten. Stel jezelf eens voor dat je een ganse dag moet doorkomen zonder te weten hoe laat het is. Voor de meeste mensen is dit onmogelijk, ons volledige leven is constant gebaseerd op tijd. Afspraken staan constant op onze planning. Ook in uw woning speelt tijd een grote rol, wanneer moet u vertrekken naar u werken, is het al tijd om de kinderen op te halen, wanneer moeten we opstaan, …

We moeten zo vaak weten hoe laat het is dat een goeie klok dus zeer belangrijk is voor ons, en dan best nog een klok die mooi bij de rest van ons interieur past. Voor elk interieur of kamer in uw woning bestaat er wel een klok die perfect past. Sommige klokken zijn zelfs volwaardige decoratie stukken!

Wandklokken

Een wandklok is de meest voorkomende vorm van een klok. Wandklokken worden via een nagel, vijs of een haakje aan de muur bevestigt. Op bestelklokken.be vind je dan ook een heel ruim aanbod terug van dit soort klokken.

newgate convex klok

Stationsklokken

Stationsklokken zijn de typische klokken die je in elk station tegenkomt. Deze grote zware klokken hebben soms verwijzingen naar een bepaald station. De kenmerken van stationsklok zijn de grote zwarte wijzers, een rode seconden wijzer en vaak hebben ze geen aanduiding van de uren met cijfers.

puhlmann robuuste stations wandkloknexttime grote zwarte klokkarlsson stations wandklok

Koekoeksklokken

Koekoeksklokken zijn ingenieuze klokken waarbij er elk uur een koekoek uit zijn huisje komt die dan het bijpassende geluid maakt.

koekoeksklok aapkoekoeksklok hondkoekoeksklok eend

Karlsson klokken

Eén van de bekendste merken van klokken is karlsson. Dit bedrijf uit Nederland maakt al jaren klokken van de hoogste kwaliteit. Karlsson maakt zowel digitale als analoge klokken en heeft er van elke soort een heel aantal te koop.

karlsson vierkante led wandklokkarlsson wandklok zilverkarlsson wandklok wit