Moderne badkamers

Een moderne badkamer ziet er fris en eenvoudig uit en bestaat vooral uit strakke lijnen. Het design zal best tot uiting komen door er minimalistische elementen in te verwerken, dit is zowat de enige regel die er is. Kleur speelt niet echt een rol in een moderne badkamer, maar meestal zullen de basiskleuren wit, grijs of zwart terug komen. Deze kleuren gaan dan vaak samen met donker hout. Meestal vind je ook nog een accent kleur zoals rood, blauw of groen terug in de moderne badkamers.

Als je muren stevig genoeg zijn, dan moet je zeker en vast een wastafel monteren aan de muur, daarnaast bestaan er ook toiletten die je kunt bevestigen tegen de muur, deze zullen meehelpen om een moderne uitstraling van je badkamer te garanderen. Deze elementen hebben niet enkel een moderne look, maar ze maken het daarnaast ook eenvoudiger om je badkamer op te kuisen. Ronde spoelbakken die op je badkamermeubel staan zijn een leuk nieuw badkamer assecoire en je komt ze dan ook tegen in veel nieuwe moderne badkamers. Ze bestaan in alle vormen en materialen.

Een belangrijk ding om rekening mee te houden wanneer u kranen gaat kopen, is dat geborsteld nikkel een geweldige afwerking is in moderne badkamers. Natuurlijk moeten de objecten wel een moderne strakke uitstraling hebben. Wanneer je kiest voor een bepaalde afwerking voor je badkamer, dan moet je die afwerking verder zetten in de rest van je badkamer, dus naast je kranen maak je dan ook je handdoekhouders, haken, douchekoppen en licht armaturen in hetzelfde materiaal

Een leuk element in nieuwe badkamers is het gebruik van tegels, nooit was er zoveel keuze uit verschillende tegels. En je hoeft je zeker niet aan de standaard vierkante badkamer tegels te houden, tegenwoordig zijn er heel moderne rechthoekige tegels op de markt. Daarnaast zie je ook vaak hele kleine mozaïek tegels terugkomen in de badkamer. Er bestaan tal van mogelijkheden en neem dus zeker geen tegel met een landelijke print erop, dit zal uw badkamer niet de look geven waar u naar op zoek bent.

Als je rekening houdt met deze tips, kan je alvast goed van start gaan. Vergeet niet, je hebt zelf alle vrijheid om je badkamer te ontwerpen zoals je het zelf wil, heb er vooral veel plezier in en wees creatief!

Voorbeelden van moderne badkamers

moderne badkamer 4moderne badkamer 1moderne badkamer 2moderne badkamer 3

moderne badkamers

moderne badkamer