Interieur trends 2011

interieur trends 2011Anno 2011 kiezen steeds meer mensen voor een ecologisch of economisch bewust interieur, dit is één van de grootste interieur trends in 2011. De crisis laat zich duidelijk voelen, maar ook onze focus op milieu heeft zijn weerslag op het ontwerp van ons interieur. Het individualistische karakter zet steeds meer door en het interieur wordt gekenmerkt door persoonlijkheid en unieke elementen die de eigenaar zelf heeft toegevoegd. Programma’s zoals de inrichters zijn hier natuurlijk niet vreemd aan. Winkels en fabrikanten spelen er handig op in door bijvoorbeeld de verkoop van interieurstickers, welke de laatste jaren aanzienlijk is gestegen.

Het milieuaspect laat zich vooral vertalen in de terugkeer van planten en bloemen als eyecatcher in ons interieur. Deze interieur trend 2011 is nu in volle bloei, maar zal ook in de komende jaren stabiel aanwezig blijven. Ook de kleuren waarvoor gekozen wordt, volgen de groene en natuurvriendelijke trends. De kleuren zijn naturel en kunnen stuk voor stuk teruggevonden worden in de natuur. Het nieuwe interieur anno 2011 is uniek en rustgevend, een trend die door veel mensen gevolgd worden, zelfs wanneer zij geen echte trendsetters zijn.

Een laatste opvallende interieur trend in 2011 is de opleving van de nostalgie en boudoir stijl. Hierbij denken we aan sensualiteit, warme kleuren, stijlvolle lederen zetels die ook nog eens goed zitten en een algemeen gevoel van welbehagen. Dit alles in een modern kleedje van hedendaagse technieken.