Design keukens

U wil originaliteit en stijl in uw keuken, maar toch een hedendaags design? Dan is een moderne design keuken echt iets voor u. Hier leest u wat meer over design keukens, de soorten, en waarop te letten als u op zoek gaat naar een nieuwe keuken. Eén ding om in het achterhoofd te houden, is dat design keukens niet alleen modern zijn qua uiterlijk, maar ook qua functionaliteit. In mensentaal: centraal staat gebruiksvriendelijkheid. Belangrijk is dus, als u op zoek gaat naar design keukens en in een interieurzaak staat, om u te proberen in te beelden dat u aan het koken/afwassen/eten bent in die keuken. Bij een kwalitatieve design keuken zal dat erg naturel aanvoelen.

Wat de materialen, meubelen en kasten betreft: da’s meestal maatwerk. Maatwerk dat natuurlijk duurder is dan de zoveelste ‘normale’ keuken, maar dat – door het vakwerk van de designer – erg duurzaam en kwalitatief is. Ten slotte is het ook belangrijk dat u, voordat u verder op zoek gaat, wéét wat u wil: gaat u voor een strak design, met de typische koele en industriële uitstraling (met veel glas en metaal), of ziet u de populaire retro-look wel zitten (veel kleuren, plastic en chroom)? Vergis u niet in die laatste stijl: het ziet er ietwat minder ‘chic’ uit, maar doordat retro zo hot is, betaalt u er ook goed voor.

Voorbeelden van design keukens

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties