Landelijke keukens

U bent op zoek naar een landelijke keuken? Misschien bent u al veel definities van het woord ‘landelijk’ tegengekomen, waardoor het moeilijk wordt om u een precies beeld te vormen van wat een landelijke keuken precies is. Onze goede raad: als u bij verschillende aanbieders of interieurzaken gaat rondspeuren, laat dan zeker niet na om ook te zoeken op ‘klassieke keukens’ of ‘rustieke keukens’. U kan dat zowel online als in verschillende interieurmagazines doen.

Kort gezegd komt de landelijke keuken hierop neer. Er wordt vooral gebruik gemaakt van massief hout, wat natuurlijk een warme en rustieke uitstraling geeft. Eik is een veelgebruikte houtsoort, maar er zijn ook iets minder dure soorten op de markt. Ook natuursteen is altijd een topper. Kasten en lades zijn vaak in iets bleker hout, wat dan mooi contrasteert met de vloer en deuren. Voor landelijke keukens op maat betaalt u vaak een centje meer dan voor hedendaagse keukens, maar u krijgt er in zowat alle gevallen ook duurzaamheid en kwaliteit voor terug. Ten slotte: niets belet u om uw landelijke keuken volledig samen te stellen. Keukenkasten bij de ene zaak, een vloer bij de andere, kranen en toestellen bij nog een ander bedrijf… Op die manier bespaart u niet alleen, maar stelt u zélf de landelijke keuken van uw dromen samen.

Voorbeelden van landelijke keukens

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties