Design stoelen: stijlvol en exclusief

design stoelenOriginele design stoelen, echt makkelijk zijn ze niet te vinden. En toch, hier vindt u alvast meer info tips voor stijlvolle design meubelen en interieurs. Alles hangt natuurlijk af van hoe exclusief u het wil. Aan sommige stoelen hangt een gepeperd prijskaartje vast: een stijlvol design interieur laat zich voelen in de portemonnee. Maar dat staat daarom nog niet per se garant voor kwaliteit. Vraag daarom altijd goed na welke materialen gebruikt zijn bij de vervaardiging van de zitmeubelen.

Een vragenlijstje dat u voor uzelf kan maken bij de aanschaf van stoelen of fauteuils is altijd handig. Welke materialen worden gebruikt? Leder of stof? Hoe duurzaam zijn de stoelen? Zijn de stoelen geschikt voor zowel indoor als outdoor? Heeft de designer nog andere interieur artikelen die eventueel passen bij de stoelen? Krijgt u een garantie? Geniet u een korting als u eventueel zetels, een tafel of andere decoratieve accessoires erbij neemt? Tot slot nog deze tip: als uw budget eerder krap is, neemt u best ook een kijkje bij de grotere ketens of zoekertjessites. Echt exclusief of uniek zal uw zitmeubel dan wel niet zijn, maar het design ligt vaak dicht bij the real deal. Ook voor kenners is het moeilijk om originele stukken eruit te halen. Succes!

design stoel arenascollectionArenascollection.com biedt een zeer groot aantal luxe design meubelen aan waaronder ook prachtige design stoelen. De Little Albert armstoel van Ron Arad voor Moroso is vervaardigd uit rotationeel gemalen en gekleurde polyethylene. Beschikbare kleuren: krijtwit, zwart, oranje, rood en geel. Waterdicht en kleurvast.

design stoel arenascollection2Een zeer uitnodigende en comfortabele stoel met een organisch ontwerp dat inspireert in stijl is de Mr Impossible van Philippe Starck. Deze ontwerper gaat een nieuwe technologische uitdaging aan met zeer geavanceerde methoden. De transparante structuur en de zitschaal, in een volledig gekleurde of doorschijnende versie, zijn samengelast waardoor ze onverwoestbaar zijn en zorgen voor een echt verrassend effect. De zitting is van transparant of in de massa gekleurd polycarbonaat. Het frame bestaat uit transparant polycarbonaat.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties