Lederen stoelen: welke ledersoorten?

lederen stoelenU hebt uw oog laten vallen op lederen stoelen voor in uw interieur of uw zaak? Goede keuze, maar het is niet onbelangrijk dat u zich eerst goed even informeert vooraf. Want van leder bestaan er erg veel soorten, de ene al exclusiever of duurzamer dan de andere. Een gouden tip: vraag altijd na waar het leder vandaan komt. Is het leder dat rechtstreeks in grote lappen uit de fabriek komt, of streng geselecteerd leder van de juiste diersoorten? Een voorbeeld: hoogkwalitatief leder komt vaak van stieren en ossen, omdat deze dieren niet kalveren. Daardoor blijft hun huid (het leer dus) minder uitgerekt en, bijgevolg, elastischer.

Een degelijke aanbieder van leder zal u normaal ook perfect kunnen vertellen van welk soort leder de zitmeubelen gemaakt zijn. Anilineleer is het beste, maar ook duurste en meest kwetsbare leder. Dit onbehandelde leder is het warmst, zachtst en mooist. Semi-anilineleer is gemaakt van dierenhuiden die wél een behandeling ondergingen, maar nog altijd erg natuurlijk. Er is ook bewerkt of ‘geschuurd’ leder: de stof is dan egaal, maar zwakke plekken worden zo verborgen. Wil u voor klasse en kwaliteit gaan, vermijd dan zovele mogelijk het bewerkte leder. Op die manier bekomt u lederen stoelen die de ruimte een écht exclusief cachet geven.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties