Welk zitbank model kies jij?

model zitbankVanzelfsprekend kiest iedereen voor het model zitbank dat hem of haar het meeste aanspreekt. Maar wie niet gewoon een keuze maakt gebaseerd op smaak en ook rekening houdt met enkele andere factoren, maakt van zijn zitbank dé eyecatcher van het interieur.    

Eerst en vooral is de keuze wat betreft kleur en kleurintensiteit van de zitbank. Wie kleine handjes en voetjes in huis heeft, vermijdt best lichte kleuren, want die zouden al snel de nodige sporen tonen. Anders is de keuze tussen lichte en felle kleuren vrij te bepalen. Lichte kleuren ben je minder snel beu en met een paar felgekleurde kussens kan je hier leuke accenten op geven. Bovendien kun je de kussens veranderen naargelang de sfeer die je wilt creëren. Wie toch voor felle kleuren gaat (bijvoorbeeld door die kinderhandjes) kan altijd voor overtrekhoezen kiezen. Ze zijn verwisselbaar, makkelijk te wassen en bestaan in allerhande motieven en kleurcombinaties.

Een tweede keuze is stijl en vorm van de zitbank. Helemaal in is het gebruik van een “oude” zetel in een modern interieur. Vooral de lekker luie boudoir zetel is hip en trendy. Toch is het vooral aangeraden om te kiezen voor een model dat goed zit en iets klassieks heeft. Mode is nu eenmaal veranderlijk en de zitbank die je kiest, moet waarschijnlijk toch iets langer meegaan dan de trend van het moment.