Behangen met vliesbehang

vliesbehangVliesbehang betekende een belangrijke innovatie binnen de wereld van decoratie en interieur. Het is voorzien van een papieren of vinyl toplaag, geplaatst op een rug van stevig vlies. De sterke structuur ervan maakt het uitermate geschikt voor de bekleding van oneffen muren waar gaatjes en scheurtjes inzitten. Niemand die ze achteraf nog zal zien.

Het grote voordeel is dat het papier, wat ook wel snelbehang wordt genoemd, erg gemakkelijk aan te brengen is. Regulier behang moet eerst en vooral goed ingesmeerd worden met lijm alvorens het als een slappe vod zo recht mogelijk aan de muur te kunnen hangen. In het geval van vliesbehang wordt de behangerstafel al snel overbodig. De lijm kan met een roller rechtstreeks op de muur worden aangebracht. De panden van het behangpapier zijn soepel doch stevig genoeg om ze vervolgens in een handomdraai op de muur te kunnen kleven. Behangen was nog nooit zo éénvoudig.

De mogelijkheden met vliesbehang zijn oneindig, die mening wordt gedeeld door vele professionele schilders en verbouwers die dit materiaal gretig gebruiken om zo heel snel en efficiënt te kunnen werken. Dit type behangpapier is beschikbaar in verschillende structuren en motieven en gemakkelijk overschilderbaar.

Of u het graag klassiek of modern heeft, het maakt niet uit. Vliesbehang kan van een persoonlijke toets worden voorzien en past dus in elk decor.