De kinderkamer schilderen, hoe doet men dat?

Kinderkamer schilderenEen kinderkamer is een erg aparte ruimte. Vele jonge ouders vragen zich af welke invloed de kleuren van muren op hun jonge snuiters hebben. Het antwoord is: heel wat. Het is dan ook belangrijk om een rustige, aangename sfeer te creëren in de kinderkamer. Kleuren van verf als lichtgroen, roze en lichtblauw krijgen niet toevallig meestal de voorkeur. Het is ook belangrijk om te spelen met licht in een kinderkamer. Voor u aan het schilderen slaat, gaat u best eens na waar het licht binnenvalt en dan kan u vooral die muur een kleurtje geven.

In kinderkamers wordt ook vaak gewerkt met figuurtjes, om de kamer een speelse extra te geven. Bij jongens kunnen dit racewagens zijn, terwijl het bij meisjes eerder om bloemetjes of vlindertjes zal gaan. Maar hoe schildert men dat? Heel eenvoudig: bij de meeste doe-het-zelfzaken vindt u de nodige sjablonen om erg snel en eenvoudig de figuurtjes aan te brengen. U hoeft er allesbehalve een tweede Picasso voor te zijn!

Twijfelt u nog tussen schilderen of behangen? Het overkomt vele mensen. Onthoud echter dat schilderen gemakkelijker is en meer mogelijkheden biedt. Zo is het aanbrengen van figuurtjes een stuk makkelijker. Bovendien is het eenvoudiger om de muur een ander kleurtje te geven. Dat is natuurlijk handig, want de schattige beertjes op de muur zullen waarschijnlijk niet in de smaak blijven vallen bij opgroeiende kinderen…