Een radiator schilderen

Radiator schilderenWie wil er af en toe geen verandering doorvoeren in zijn interieur? Een likje verf aan de muur, een nieuw behang, een andere kleur… Als je wilt dat de radiotor dan nog steeds in het geheel past, is een schilderbeurt aan de orde.

Dit is echter een werk waarbij je best bezint, eer je begint. De juiste voorbereiding en producten vermijden een knoeiboel en verzekeren een mooi resultaat. Zo kies je niet voor eender welke verf, maar zoek je naar heuse radiatorverf. Deze dient expliciet om radiotors mee te verven en geeft een mooi en natuurlijk resultaat. Zorg er daarbij ook voor dat je altijd twee lagen verf aanbrengt en de wachttijden altijd nauwgezet respecteert. Hou er daarnaast ook rekening mee dat je na het verven gedurende 24 uur geen gebruik kunt maken van de radiator. Een koude winterdag is dus niet het geschikte moment om aan deze klus te beginnen.

Zoals gezegd is ook de voorbereiding van het grootste belang. Een radiator die je gaat schilderen dient vrij te zijn van vet, vlekken, roest, oude verfresten, stof, enzovoort. Het oppervlak even schuren voor je gaat verven, zorgt ervoor dat er geen oneffenheden zijn en dat de verf zich goed kan hechten. Een eerste laag antiroestprimer voorkomt toekomstige problemen. Verifieer nog even of de radiotor volledig afgekoeld is en het schilderen kan beginnen.