Glasvezelbehang

glasvezelbehangWie oude muren wil verstevigen of kleine oneffenheden en gebreken wil verbergen, maakt met glasvezelbehang de juiste keuze. Glasvezelbehang is hier namelijk ideaal voor en ook nog eens uiterst duurzaam. Daarnaast is het ook nog eens stootvast, waterwerend en makkelijk te overschilderen. De motieven en structuren zijn eenvoudig en tijdloos en mits een nieuwe lik verf af en toe, gaat glasvezelbehang dus een leven lang mee.

Bovendien kan glasvezelbehang op tal van ondergronden aangebracht worden. Geschilderd beton, gasbeton, cement, allerhande soorten gips, giprok, … bijna elke ondergrond leent zich tot het overplakken met glasvezelbehang.

Een nadeel van glasvezelbehang is het behangen zelf. In tegenstelling tot vliesbehang heeft glasvezelbehang een grovere textuur waardoor aanbrengen en verwijderen niet zo vanzelfsprekend is. Wie weinig kaas heeft gegeten van behangen laat dit beter over aan een vakman. Zeker de afwerking in de hoeken vergen enige kennis van zaken. Maar dit is dan ook het enige minpuntje en gezien het behang nadien blijft meegaan, is het verwaarloosbaar.

Zeker bij de renovatie van oude huizen of gebouwen is glasvezelbehang de ‘way to go’. De keuze aan structuren is ruim, kleuren zijn er zoveel als je maar kan bedenken gezien elke kleur verf aangemaakt kan worden. Omdat  glasvezelbehang meermaals overschilderd kan worden, is het daarnaast maar een kleine moeite om je interieur te veranderen wanneer je daar zin in hebt.