Hoe verwijder je behangpapier

behangpapier verwijderenAfhankelijk van het soort behangpapier, de gebruikte lijm, de hoeveelheid lijm en de ondergrond is het verwijderen van behangpapier veel of weinig werk. Wanneer men het behang zelf heeft aangebracht, zijn al deze factoren gekend en kan men hier rekening mee houden. Gaat het om een huis of ruimte waar een vorige eigenaar of huurder behangen heeft, dan komt deze informatie vaak pas boven wanneer men met het verwijderen van het behang begonnen is. Vaak is het nuttig om eerst een klein stukje behang te verwijderen zodat de grootste moeilijkheden en problemen duidelijk worden voor de hele muur wordt aangepakt.

Om behang te verwijderen zijn er twee manieren. De eerste manier is het losweken van het behangpapier met water. Hierbij is het de bedoeling de behangerslijm los te weken zodat men daarna het behang makkelijk kan verwijderen. Het zal als het ware bijna vanzelf loskomen eens het water goed ingetrokken is.

Een tweede manier is het aftrekken van behangpapier. Deze techniek dient gehanteerd te worden bij glasvezelbehang omdat de lijm die hiervoor gebruikt wordt niet losgeweekt kan worden. Met een beetje geluk komt het behang makkelijk los. Voorzichtigheid is echter geboden anders loopt men het risico de muren te beschadigen. Wanneer het echt niet lukt om het vezelbehang te verwijderen, kan men altijd een dun laagje pleister aanbrengen over het behang.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties