Keuken schilderen: waar moet u rekening mee houden?

Keuken kleurenDe keuken is een ruimte waar zich heel wat dagelijkse activiteit afspeelt. Als men deze kamer gaat schilderen, moet er dus ook met enkele zaken rekening worden gehouden.

Wie nog twijfelt tussen schilderen of behangen, moet weten dat de keuken een erg vochtige ruimte kan zijn. De waterdampen en andere stoffen die vrijkomen tijdens het koken, kunnen hun invloed hebben op de muren. Zo kan behang na verloop van tijd beginnen verkleuren en afbladeren. Wie kiest voor schilderen, kan een vochtwerende laag aanbrengen, zodat de keuken beter bestand is tegen de kookactiviteit.

Bovendien biedt schilderen heel wat vrijheid. Zo kunnen er bijvoorbeeld gemakkelijk figuren worden aangebracht om een bepaalde sfeer te creƫren in de keuken. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om afbeeldingen van graan, groenten of fruit de schilderen op de keukenmuren. Met de sjablonen die verkrijgbaar zijn bij de meeste doe-het-zelfzaken wordt dit kinderspel. U kan natuurlijk ook de creatieveling in u loslaten en zelf een sjabloon aanmaken.

Wat de kleuren betreft, kan u kiezen tussen moderne, frisse kleuren of eerder traditionele, warme kleuren. Als u bijvoorbeeld een keuken heeft met veel hout, kiest u beter voor het tweede. In designkeukens worden vooral moderne, frisse kleuren gebruikt.