Slaapkamer schilderen: de persoonlijke touch

Slaapkamer schilderenHet schilderen van de slaapkamer is een klusje waarover moet nagedacht worden. Vooral de kleur zal een grote rol spelen in het bepalen van de sfeer en de uitstraling van de slaapkamer. De meeste mensen gaan ongetwijfeld op zoek naar warme, gezellige kleuren, terwijl anderen vooral kiezen voor een frisse, ontspannende kleur. Vaak wordt voor een kleurencombinatie gekozen, om de slaapkamer een heel eigen karakter mee te geven. En in het geval van slaapkamers kan er natuurlijk nog net dat ietsje meer.

Dat is trouwens ook het voordeel van schilderen: het is makkelijker om verschillende kleuren te combineren en bovendien is de techniek gemakkelijker onder de knie te krijgen. Als men na een tijd de kamer een nieuw kleurtje wil geven, dan is dat gemakkelijk: de muur wordt schoongewreven of schoongemaakt met ammoniak en men kan opnieuw beginnen. Voor een slaapkamer die behangen is, ligt dat al heel wat moeilijker.

Mensen die hun slaapkamer verven, kiezen daarom ook vaak voor een erg persoonlijke afwerking. Er zijn nu eenmaal meer mogelijkheden, en aangezien er geen gasten over de vloer hoeven te komen, vallen er ook een aantal barrières weg. Zo kan men “slaapzacht” of een andere rustgevende tekst op de muur schilderen. De slaapkamer is een erg persoonlijke ruimte, dus daar kan u resoluut kiezen voor de persoonlijke touch.