Soorten behangpapier

Soorten behangpapierWie vroeger al eens behangen heeft, weet dat behang niet zomaar behang is. Naast verschillende motieven en kleuren zijn er verschillende soorten behangpapier. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en een juiste keuze is dus essentieel bij het kopen van het behangpapier. Die keuze is afhankelijk van smaak, maar vooral van de ruimte waarin het behangpapier gebruikt zal worden.

Voor wie creatief en origineel uit de hoek wil komen, is er fotobehang. Dit soort behang is sinds kort weer helemaal in. Het grote voordeel is de oneindige mogelijkheden en sferen die met fotobehang verwezenlijkt kunnen worden. De mindere kant is de moeilijkheid van het behangen zelf. Fotobehang moet uiterst precies gehangen worden, anders ziet men dadelijk de scheidingslijnen en klopt de foto niet meer.

Voor de doe-het-zelver die wat minder handig is, is vliesbehangpapier de perfecte soort behangpapier. Snel aan te brengen en te verwijderen en bovendien heel sterk. Wil je bovendien de muren nog wat extra versterken dan kies je best voor glasvezelbehang.

Een andere soort behangpapier is afwasbaar behangpapier, ideaal voor keukens, badkamers of kinderkamers. Vuile handjes of ongelukjes zijn zo weer vergeten.

Graag een leuke kleur én een leuke textuur, dan is overschilderbaar behang de soort behangpapier waar je naar op zoek bent. Het behang zorgt voor de structuur en jij kiest je favoriete kleur voor de afwerking.