Zeg niet zomaar vinylbehang

vinylbehangIn vochtige ruimtes zoals badkamer en keuken heeft u zonder twijfel een behangpapier nodig dat spatwaterbestendig en reinigbaar is. Vinylbehang is hier de oplossing. De naam verraadt het al, deze behangsoort bestaat geheel of voor een groot deel uit vinyl, een soort plastic die zorgt voor de noodzakelijke vochtbestendigheid. Er zijn 4 varianten van dit soort papier. We sommen ze voor u op.

Op basis van papier

De populairste in zijn soort, die het nauwst samenhangt bij traditioneel behangpapier. Het verschil zit in een klein kunststoflaagje in de afwerking. Ideaal voor kantoor, keuken of woonkamer.

Op basis van textiel

De troef van deze soort is zijn sterkte. De basislaag bestaat uit een linnen rug. Het aanbrengen van het behang is bijgevolg iets moeilijker dan behang op basis van papier. Positief is echter dat het beter bestand is tegen reinigen en agressieve stoffen. Ideale omgevingen voor dit soort behang zijn ziekenhuizen, kantoren en laboratoria.

Schuimvinyl

Deze behangsoort bestaat uit een vinyllaag van wel 2 à 3 mm dik. De stevige structuur heeft als kenmerk elastisch, stootvast en reinigbaar te zijn. Dit soort vinylbehang wordt vaak gebruikt in sportzalen, ziekenhuizen en kantoren.

Opgeschuimd vinyl

De vinyl wordt in schuimvorm op het papier aangebracht. Het lijkt wat op sierpleister en als troef geldt dat dit soort gemakkelijk overschilderd kan worden.

Ben je het behang na een tijdje beu? Geen probleem, in de meeste gevallen is vinylbehang overschilderbaar. Geen tijdverlies dus door het verwijderen ervan.

Zelf schrijven voor interieur-gids.be?
Over de auteur

David is naast auteur van deze blog, de eigenaar van Crul Media. Hij heeft een grote interesse in alles over wonen en is daarnaast gepassioneerd door seo, webdesign en webdevelopment.

Vond je dit een goeie post of heb je nog vragen? Plaats een reactie en geef je eigen mening over het onderwerp.

Reacties

reacties